Jakost
Jakost a bezpečnost dodávaných produktů
Našim primárním cílem z hlediska kvality poskytovaných služeb je dodávání zdravotně nezávadných a kvalitních produktů. Jakožto dodavatelé čerstvého ovoce a zeleniny, bylinek a hub jsme povinni dodržovat celou řadu právních regulativních předpisů upravujících oblast bezpečnosti potravin. Proto je v první řadě kladen důraz zejména na dodržování právních předpisů a dále pak platných doporučení pro jejich dodržování.
V rámci zajišťování bezpečnosti a jakosti sortimentu jsme zavedli v souladu s platnými právními předpisy postupy:
- Pravidel správné hygienické praxe
- HACCP
Zavádíme certifikaci systému HACCP
Zajišťování kvality nezůstává pouze otázkou regulace, ale zároveň se stává předmětem poskytování dlouhodobé záruky bezpečnosti a jakosti odběratelům formou zavádění komplexních systémů řízení kvality. V současnosti naše firma zavádí certifikaci systému HACCP jehož dodržování představuje základní princip řízení bezpečnosti dodávaných produktů a východisko pro zavádění dalších potravinářských standardů. V rámci dodržování a zlepšování kvality a bezpečnosti zboží přijala naše firma tyto zásady :
- pečlivý výběr a hodnocení dodavatelů
- dodržování skladovacích a přepravních podmínek
- pravidelná kontrola zboží
- pravidelné školení zaměstnanců
- optimalizace zásob (minimalizace stavu zásob a maximalizace obratu zásob
- optimalizace z hlediska logistiky (umístění skladovacích prostor a přepravy zboží)
Připravujeme zavedení systému ISO 22000
V rámci dlouhodobé koncepce přijala naše firma prohlášení o politice jakosti a bezpečnosti dodávaných produktů. Zavedení a certifikace normy ISO 22000 je jedním z úkolů, kterým se v následujícím období zavazujeme. Tato norma navazuje na zavedený systém HACCP, pravidla správné hygienické praxe a je plně kompatibilní s principy řízení dle ISO 9001.